RSS

Nieuwsberichten

 • Inloopbijeenkomst voormalige LTS Winschoten

  Voor de (bouw)plannen voor het gebouw van de voormalige LTS is een omgevingsvergunning aangevraagd bij de gemeente.

 • De week van de Teek

  Dit jaar wordt deze week van de teek ook weer georganiseerd. Het startschot was op maandag 7 april en het zal tot zondag 13 april duren.

 • Expositie Dolf Bos in gemeentehuis

  In het gemeentehuis aan de Johan Modastraat 6 in Winschoten is tot 1 juli 2014 een expositie ingericht van de heer Dolf Bos uit Winschoten.

 • Burgernet uitgebreid met Burgernet-mail

  Burgernet heeft sinds kort ook de mogelijkheid om zgn. ‘Burgernet-mails’ aan haar deelnemers te versturen. Dit gaat dan veelal om minder urgente zaken.

 • College informeert gemeenteraad over Cultuurhuis De Klinker

  Het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad nader geïnformeerd over het Cultuurhuis De Klinker.

 • Voorlopige uitslagen gemeenteraadsverkiezingen Oldambt

  Onderstaande documenten bevatten de voorlopige uitslagen van Oldambt.

 • Uitslagen alle stembureaus binnen

  Dit zijn de voorlopige stemmenaantallen van alle stembureaus vertaald naar aantal zetels.
   

 • Trips&Travel, aflevering Oldambt op RTL4

  Ontdek Groningen en win een weekend Oldambt

 • Sanering voormalig gasfabrieksterrein Winschoten van start

  Gedeputeerde Mark Boumans van de provincie Groningen, wethouder Ricky van den Aker van de gemeente Oldambt, bestuursvoorzitter Albert Koeleman van de Ommelander Ziekenhuis Groep en directeur Menno Smits van Antea Group verrichtten op maandag 3 maart samen de officiële starthandeling. van de bodemsanering van het voormalig gasfabrieksterrein in Winschoten

 • Oldambt uitgebreid in beeld op RTL4

  Zaterdag 8 maart 2014 werd het programma Trips & Travel uitgezonden op RTL4. Deze hele uitzending stond in het teken van de regio Oldambt.

 • Let op: Vanaf maandag filmpjes lijsttrekkers!

  Alle elf lijsttrekkers hebben een korte film gemaakt waarin ze hun speerpunten presenteren. Maandagochtend 17 februari starten wij met een preview; korte delen van alle elf filmpjes komen dan voorbij. Diezelfde dag volgen twee partijen. De andere presentatiefilms komen op dinsdag, woensdag en donderdag online. 

 • Noordelijke duurzaamheidslening nu nog aantrekkelijker

  Een comfortabele en energiezuinige woning ligt binnen handbereik van woningeigenaren in Groningen, Fryslan en Drenthe. Wie niet direct beschikt over geld om te investeren in energiebesparende maatregelen, kan dit toch doen door een duurzaamheidslening met een zeer lage rente af te sluiten.

 • Inspraak reconstructie Oldambtplein nog tot en met 31 januari

  Tot en met 31 januari kan nog worden gereageerd op de plannen voor de reconstructie van het Oldambtplein in Winschoten. U kunt dat bijvoorbeeld doen door één van de spreekuren te bezoeken. Dat kan nog tot en met 29 januari. De spreekuren vinden plaats in het infopunt aan het Oldambtplein 10 in Winschoten.

 • Oldambt kiest definitief voor A7-variant

  De raad van Oldambt heeft in een extra raadsvergadering over een mogelijke herindeling gekozen voor de A7-variant. Eerder al had het college van B&W dezelfde keuze gemaakt. De gemeenteraad was niet unaniem in haar keuze. Een meerderheid van 18 tegen 6 stemmen koos voor de door het college voorgestelde horizontale A7-variant. Dit betekent herindelen met Slochteren, Menterwolde en Hoogezand-Sappemeer.

 • Gemeente Oldambt besteedt voor de komende tien jaar het onderhoud aan gemeentelijke wegen uit!

  Afgelopen vrijdag werd een bijzonder contract ondertekend. De Oldambtster Wegenbouw Combinatie (OWC) en de gemeente Oldambt hebben hun handtekening onder de overeenkomst gezet. 

 • Fietspaden rotonde Finsterwolde

  De rotonde Finsterwolde is aangepast voor fietsers.

 • Geef tijdig uw adresgegevens door aan de gemeente

  Veel mensen geven niet tijdig het juiste adres door aan hun gemeente. Toch is dit erg belangrijk.
  De persoonsgegevens die de gemeente van u heeft, worden gebruikt door ruim 600 overheidsorganisaties. Zorg er dus voor dat uw gegevens kloppen. U voorkomt zo vervelende verrassingen: een te lage uitkering, een misgelopen erfenis, of een lange wachttijd bij het aanvragen van een paspoort.

 • Raadsvoorstel accomodatienota door college vastgesteld

  Op 5 november 2013 heeft het college het raadsvoorstel over de accommodatienota vastgesteld. 

 • Marktplaats voor inhuur extern personeel

  Levert u tijdelijk personeel aan de gemeenten Oldambt, Delfzijl, Eemsmond, Vlagtwedde en waterschap Noorderzijlvest. Of bent u zzp’er? Dan kunt u via de digitale marktplaats van deze organisaties reageren op tijdelijke inhuur vacatures.

 • Leo Hegge benoemd als directeur Cultuurhuis De Klinker

  Per 1 november is Leo Hegge uit Tynaarlo benoemd als directeur van Cultuurhuis De Klinker in de gemeente Oldambt. In het nieuwe cultuurhuis krijgen het theater, de bibliotheek, de muziekschool en de lokale omroep hun eigen plek. De raad van toezicht van de stichting, die dit voorjaar is geïnstalleerd, heeft Leo Hegge gekozen uit ongeveer 60 sollicitanten.

 • Havenpaviljoen in Blauwestad geopend

  Het nieuwe Havenkwartier in Blauwestad is op 7 juni officieel geopend door gedeputeerde Henk Staghouwer en wethouder van Oldambt Hans Polman. De haven biedt plaats aan ligplaatsen voor recreatievaart en heeft een bootinlaat en aanlegsteigers. Ook is er een restaurant met uitkijktoren, een havenkantoor met douche en toilet en een nieuw verkoopcentrum. Tijdens het WaterWeekend van 8 en 9 juni was het Havenkwartier voor het eerst open voor publiek.

 • Lintjesregen 2015

  Het lijkt nog ver weg, maar ter gelegenheid van Koningsdag 2015 zullen weer koninklijke onderscheidingen worden verleend. 

 • Nieuw inkoop- en aanbestedingsbeleid gemeente Oldambt

  Sinds 1 april 2013 is de nieuwe Aanbestedingswet van kracht. Eén van de consequenties van de nieuwe aanbestedingswet is dat het inkoop- en aanbestedingsbeleid moet worden aangepast.
  De Aanbestedingswet regelt veel zaken die nieuw zijn ten opzichte van voorgaande wetgeving. Dit vraagt ook om een andere werkwijze op bepaalde onderdelen.
   

 • Inloopspreekuren voor reisvaccinaties

  GGD Groningen start vanaf 28 mei tot en met 16 juli iedere dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur een inloopspreekuur voor last minute reizigers.

  Dit spreekuur is bedoeld voor mensen die op vakantie gaan naar bijvoorbeeld Kroatië, Roemenië, Egypte of Turkije.
  Tijdens dit spreekuur worden vaccinaties en gezondheidsadvies gegeven. Het spreekuur is aan het Hanzeplein 120 in Groningen. 

 • Concept Hondenpoepbeleid gemeente Oldambt

  ‘Hondenpoep: lastig maar niet ernstig’

Archief

Abonnement gemeenteberichten